Sunday, September 21, 2008

Kjøkkenheltøyeblikk


Jeg har ei datter på fem. Hun er glad i frukt, men har liten sans for grønnsaker. Hun er rett og slett i pastaperioden - hun skulle ønske all mat var lagd av hvitt mjøl og sukker. Hun får ofte være med å bestemme hva det skal være til middag, med rammer som "også må vi ha to forskjellige grønnsaker og minst en ting som en får muskler av", men det er så lite grønnsaker hun liker at jeg likevel synes hun får i seg alt for lite grønnsaker. Spinat er særlig lite ønska på middagsbordet - "Mormor, veit du hva? Barna mine skal ALDRI spise spinat."

Og i dag gjorde hun at jeg følte meg som en ordentlig kjøkkenhelt da jeg hadde laga meg en grønn smoothie med masse spinat og hun hadde fått smake. Hun ba om et glass til seg sjøl, drakk fornøyd opp og kikka så bedende opp på meg og sa: Mamma, lag en til med akkurat det samme i?

Og det gjorde jeg.

6 comments:

tanteMy said...

Vi får håpe det varer en liten stund. Hun har jo sluttet å drikke lunkent kokevann fra blomkål og broccoli, det likte hun da hun var tre.

Mali said...

Jeg prøvde å lage grønn smoothie, ble ikke helt vellykket (se malimat.blogspot.com)...

Kathleen said...

Ai, den smoothien må jeg prøve! Spinat er faktisk noe av det beste jeg vet!

Syltegeek said...

Hadde den til frokost seinest i dag. Er så hekta! Si gjerne fra om du og liker den.

maren said...

Om du sliter med å få jenta til å spise grønnsaker, kan jeg anbefale denne boka; http://www.deceptivelydelicious.com/site/

Billig på Amazon;
http://www.amazon.com/Deceptively-Delicious/dp/B000UZNREG/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1227606754&sr=1-1

Supert at du har fått henne til å drikke smoothie da! Perfekt måte å "lure" i henne sunne ting;)

Syltegeek said...

Takk, skal sjekke ut den. Smoothies er supert, det meste kan kombineres med skogsbær, men et litt breiere reportoir er heller ikke å forakte!