Saturday, November 3, 2007

Sjokkerende Sannheter om Maren

Dersom en tenker at en egentlig ikke kan vite noe om verden før en har testa det ut (og sånn hender det at jeg tenker) og tar konsekvensene av det (og det hender det at jeg gjør), skulle det ikke være noen grunn til å ikke blande bringebær og paprika.

Og dersom en har feber (og det har jeg) og har hørt at c-vitamin er en god idè i sånne tilfeller (og ser bort i fra dette med å ikke vite noe om verden, egentlig), så har en altså litt motivasjon til å teste ut akkurat det.

Sånn har det seg at dagens flytende frokost inneholdt nesten 600% av dagsbehovet for vitamin C. Om en altså går ut i fra at beregninger av et gjennomsnitt når det kommer til vitaminbehov er til å stole på. Jeg er på gjerdet, hva tror dere?

3 comments:

tanteMy said...

Antakelig er den norske anbefalingen av grønnsaker minst 5 ganger for lav, kanskje mer.

Men om vi alle begunner å drikke bringebær- og paprika-smoothies til frokost, så skulel alt gå så meget bedre, tror jeg!

Syltegeek said...

DET tror ikke jeg. Paprika er så fint å spise! Bortsett fra når en har vondest i halsen i hele verden...

tanteMy said...

I dag puttet jeg en paprikaskalk i smoothien min. Der var det blåbær, sitron og ananas fra før, sammen med soyamel og soyamelk. Ikke godt. Smakte bare paprika. Så tok jeg i litt bringebær, og smakk, der satt den. I hvert fall helt spiselig... eh... drikkelig! Så det må nok bringebær i om en skal få i seg paprika på denne måten.

Ellers kan jeg tenke meg det smaker greit med paprika og tomat, litt løk og sambal oelek eller annet litt sterkt. Og ikke noe bær og frukt.