Sunday, June 17, 2007

Scrabble +

Scrabble, sier du? Nei, jeg snakker ikke om det brettspillet som står mitt hjerte nærmest, men om frokost. Min far kalte nemlig eggerøre for scrabble, sikkert for å være morsom eller fordi han har misforstått en engelskmann. Da jeg var liten syntes jeg det var helt logisk. Man scrabbla det jo liksom sammen.

Jeg antar at alle kan lage eggerøre, men man skal ikke anta for mye. This is folkeopplysning:

Du trenger:

Egg
Smør, margarin eller olje
Salt
Pepper

Så trenger du en kjele eller ei panne. Når jeg skal lage scrabble alla pappa bruker jeg stort sett en gryte og har i en god dæsj margarin. Så er prinsippet at du tar så mange egg du har lyst på, kakker dem på en dertil egna kant, og putter så mye som mulig av egget og så lite som mulig av skallet i gtyta. Skru på plata. Finn så en gaffel, eller noe annet du ønsker å røre med, og rør røra så stiv som du liker den.

Min far, som jo også er scrabblens far og beste venn, bruker svak varme, og rører veldig fort, hele tida til røra bare akkurat har blitt lysegul og ikke har stivna helt overalt, men nesten. Den skal være både litt våt og litt luftig på en gang. Dette er det egentlig som skiller scrabble fra eggerøre, sånn som jeg har sortert det. Eggerøre er litt tørt og kjedelig og har gjerne gressløk, mens scrabble er mykt som mammakinn og har akkurat passe masse pepper.

Nå kommer plussen. Jeg har nemlig begynt å putte en masse annet rart i scrabblen min, og latt saltet og pepperet menge seg med andre krydderier. Dette var selvfølgelig et resultat av en mislykket omelett, i utgangspunktet, noe den mer oppvakte leser sikkert har mistenkt allerede.

En lørdag morgen kan se omtrent sånn ut:


3 egg
Enn halv paprika
Et fedd hvitløk eller to (det føles litt rart med hvitløk til frokost, men hvorfor ikke?)
En liten løk
Litt squash, i passe små biter
Kanskje litt ost?
Rosmarin (et par rause dryss)
Oregano
Salt
Pepper

Hakk løken og hvitløken og surr den i litt olje eller hva du nå foretrekker å bruke til denslags. Bruk forholdsvis svak varme så du rekker å kutte påprika og squash mens det står på (for du er vel ikke av typen som forbereder deg, er du vel? Jeg er ikke det). Ha så i resten av grønnsakene og gi dem rikelig med krydder. Helt til slutt kakker du egget over og rører rundt til ønsket effekt er oppnådd. Det kan være lurt å ta den av plata mot slutten hvis du vil ha den myk.

Helt til slutt finner du deg et rundstykke og en kopp te og spiser frokost i i hverfall en time. Ha en fin morgen!

2 comments:

Syltegeek said...

Dette er vakkert! Mine omeletter blir alltid scrabble, de, og det er i grunnen helt greit...

tanteMy said...

Ikke så lett å omvende en ihuga havregrøtspiser om morran, men til lunsj skal jeg prøve denne, ja!