Thursday, January 10, 2008

Happy Tams grønne pastasaus


Mitt barnebarn Happy Tam liker ikke så mange grønnsaker for tiden, bortsett fra ketchup. Nå har hun hjulpet mormor å lage en saus som vi begge ble fornøyd med.


Rens og kok en kvart broccoli ( med stilk, stilk er fint for den blir det ikke grønne små prikker av), Likeså en halv purre, pass på å få med mye av det grønne. Koke det med 3 dl vann i en kjele i 6-7 minutter. Hell alt oppi en blender og kjør det så fort og lenge rundt at det ikke minner særlig mye om verken broccoli eller purre. Ha det tilbake i kjelen. Ha oppi 1-4 ss rapsolje (eller smør /olivenolje), litt basilikum eller et annet krydder man liker og 2 ts buljongpulver. Vi brukte Helios grønnsaksbuljong, for den inneholder også grønnsaker. Man kan varme opp kjøtt eller fisk eller soyating i sausen, og til slutt en skvett melk eller fløte. Vi brukte soyafløte. Da må den tilsettes helt på slutten for at sausen skal se pen ut.


Happy Tam ble presentert for produktet og foreslo at vi tilsatte rosiner. Mormor ble noe betenkt, men kom på at i indisk og indonesisk middagsmat og kanskje annen også forekommer det faktisk rosiner. Så dette ble gjort.


Både mormor og Happy Tam syntes dette var en veldig god pastasaus. Om det er noen små prikker i sausen, gjør sannsynligheten for at disse stammer fra rosinene det mye enklere å like sausen.

2 comments:

Syltegeek said...

Det var jammen lurt! :oD

Anonymous said...

SÅ lurt!
~Eva