Thursday, April 9, 2009

Mikra popcorn

Har tanteMy gått helt av skaftet nå. Neida. Dette er en advarsel. Og et forslag til redning.

Jeg kjøpte en pakke micropop som viste seg å være for stor til ovnen min, men som den økonomiske sjel jeg er ( eller var det fordi jeg var snopsjuk på en skjærtorsdag? ), så tenkte jeg at jeg kunne åpne den og ta noe av det over i en papirkonvolutt.

Det er det verste griseri jeg har sett! Mais klissa inn i en klump hvitt fett som lignet mistenkelig på smult. Jeg skylte av kornene ved å legge dem i en sil og slå over kokende vann. Riste godt av og så i en konvolutt. Poppe på vanlig vis. Husk å salte.

Men jeg tror ikke jeg vil kjøpe mikropop mer.

7 comments:

Barb. said...

Oh... Ick!! Nå har ikke jeg heller lyst på det... men guuud, så lett det er å lage... :(

Syltegeek said...

Jeg har ogsaa kikka i en saann en, og etter det har jeg ikke kjoept det. Det er jo ikke saa vanskelig aa poppe paa gamlemaaten, tross alt.

tanteMy said...

Nei, men en mellomting er å putte maiskorn i en konvolutt m litt sunnere fett og poppe. Har tenkt å prøve meg fram der.

Unknown said...

Det er herdet kokosolje (eller kokosfett om du vil) tilsatt salt, ikke så veldig ekkelt akkurat men sunt er det ikke. Fordelen med kokosfett er at det tåler høye temperaturer i motsetning til det mange andre oljer, også brenner det rennere og etterlater ingen bismaker.

Om man popper micropopcornet i mikrobølgeovnen eller "på gamle måten" utgjør liten forskjell. Mange popper jo popcornet i kjele med smør, og da er man like langt.

Olesin said...

Dag reddet meg der.
Det hender man må ha noe godt, og da er popcorn veldig greit, for sukker gir mersmak, mer enn salt gjør hvertfall. Jeg fortsetter! Dog jeg har kuttet ned fra tenåra, da var det Mye!

Syltegeek said...

Den egentlige fordelen med smørpopping er vel at en ser akkurat hvor mye smør en bruker, og for noen kan det gjøre all verdens forskjell.

Barb. said...

Foretrekker å bruke olje jeg...