Monday, June 1, 2009

Prosjekt: 7 dagers frokostfruktsalat

Blenderen min er ødelagt. Det er varmt og det ser ut til at det kommer til å fortsette sånn en stund. Jeg har gjenoppdaga et par lokale butikker her i byen med veldig godt fruktutvalg og ditto priser. Det er lenge sida jeg har blogga her, og enda lenger sida jeg hadde et ordentlig prosjekt. Alt dette dytter meg i retning av et nytt prosjekt: Ei uke med fruktsalat til frokost.

Reglene er som følger:

- Fruktsalat er en salat med frukt som hovedingrediens.
- Ingredienser kan gå igjen, men ikke to fruktsalater skal være like.
- Ingen ingrediens får være med i mer enn fem fruktsalater.
- Ingen sukkerbomber. Da snakker vi plutselig dessert, ikke frokost.
- Det skal blogges.

Jeg begynner i morra, og jeg gleder meg.

6 comments:

Stian T said...

Flott tiltak! Jeg hadde et prosjekt der jeg bare spiste frukt til frokost i noen uker tidligere i år - inspirert av Anthony Robbins. Dessverre skortet det på kreativiteten min (og tid om morgenen) så det ble skrinlagt til fordel for den gamle uvanen å stort sett ikke spise frokost i det hele tatt.

Kanskje kan dette prosjektet bidra til at jeg kommer i gang igjen?

Vidar Haagensen said...

Jeg gleder meg til å følge med. Er du et ikke-brødmenneske i frokostveien fra før? Jeg har tenkte frukttanken selv, men redd for adskillelsn fra brød og melk om morgenen.

The white crow said...

Høres lurt ut!
Har omtrent samme problem som Stian (å ikke rekke å spise frokost om morran) så kanskje forhåndslagde fruktsalater kan funke? Hvertfall lett å ta med seg på buss og sånn.

Liker prosjektet. Spesielt om du bruker sære og spennende frukter.

tanteMy said...

en innbitt havregrøtspiser som jeg kommer nok ikke til å konvertere, men kanskje kan jeg prøve dem til mellommat eller kvelds?

Jeg husker havregrøtprosjektet ditt, og gleder meg til å følge med på denne. Skal du legge inn en faktabit hver gang nå også?

Syltegeek said...

Stian: Jeg planlegger å lage på forhånd noen av dagene. Håper jeg kan gi deg noen idéer!

Vidar: Jeg spiser sjelden brød til frokost, men det går sikkert an å kombinere, eller eventuelt ta fruktsalaten til lunsj, eller utsette brødskivene til da.

Crow: Jeg har trua på de forhåndslagde. Hvorfor ikke gjøre det når du har best tid?

My: Fruktsalat er sikkert en super lunsj/kveldsmat. Jeg tror ikke det blir noen faktabit denne gangen, for da kan det hende prosjektet blir for stort, men jeg tror jeg skal regne ut innholdet av forskjellige næringsstoffer i de forskjellige.

Kammerat_Blomst said...

Regner med at cottage cheese er uaktuelt for deg, men det er i alle fall fullt av proteiner og rimelig safe å blande med frukt. Det tror jeg jamen jeg skal prøve til lunsj en dag.