Monday, July 13, 2009

Gulrotpannekaker

En God Mormor får i barna grønnsaker hver dag. Vel?

Bonus-buddien er grei nok, han spiser cherrytomater ut av skåla til det er tomt om han får lov. Og han får lov. Men den andre, tidligere omtalt som Barnet vil ikke spise tomater. Ikke brokkoli, ikke blomkål, ikke gulrot. Jo, forresten: Dersom gulrøtene er kokt, moset til puré og blandet med melk, grønnsaksvann, smør mjøl og litt salt, så går det. Men det er en utfordring å få dem stekt. De må være tynne som pannekaker og små som pletter / sveler og langsteke i panna, nærmest tørkes på grunn av de saftige gulrøttene. En gang skal jeg prøve å steke dem i ovnen. Du vel den utopiske gangen da mormor har hatt tid til å lage dem klare før Barnet kommer, sånn at de bare kan varmes fra dypfryst en kort stund i ovnen eller på panne.

Jeg tok vel tre egg til tre store gulrøtter, et par dl melk og ditto, kanskje litt mindre gulrotvann. Mel til det er tykkere enn pannekakerøre. Litt salt.

Muligens bør jeg ta mer mel enda? Uansett må lappene dras utover med skje eller slikkepott til de blir tynnere enn de flyter ut til. Svakere temperatur enn til pannekaker. Legg dem på rist så mest mulig fuktighet fordamper.

Jeg har puttet gulrotmos i rundstykker også. Du må greie å håndtere en klissete deig, men det blir saftige, fine rundstykker. Såpass oransje at man ikke an fortie deres innhold. Det ER gulrot, Barnet, men det er på en måte som du liker!

Barnet har sluttet å like smothie med spinat og ananas, sier Moren. Uff, hva lager jeg i morra? Bonus-buddie må jo få mer enn tomater også... Sjokoladepudding med knust brokkoli? Not.

4 comments:

Olesin said...

Jeeeeeg viiiil haaaaa!
Det hørtes KJEMPEgodt ut :(

tanteMy said...

Alle Barn over 14 må nok steike sjøl. Men jeg kan lage røra.

Olesin said...

Det skulle jeg gjerne, om jeg bare tålte dem :(

tanteMy said...

I 2012-13 har jeg oppdaget fiberhusk. Litt fiberhusk gjør at røra henger bedre sammen. Prøv en toppet ts. Bland det i mjølet.