Saturday, June 14, 2008

Pastasalat

Pastasalat, det kan være salaten for dem som ikke liker grønnsaker. Særlig hvis fargeklattene består av maiskorn. Halloooo! Mais er ikke en grønnsak, det er korn. Men det er nå godt, da!

Prøv å erstatte litt av pastaen med kikerter. ( Der var jeg ute med disse kikertene mine igjen. Mer om dem om du leser bakover.) Med kikerter får du mer protein og mer mineraler i allefall. Men fortsdatt manger grønnsaker. Da kan du grovrive en squash og blande inn. Bare vask den og kutt av den ene enden og riv til du kommer til den andre enden. Eller du kan selvfølgelig rive den på en foodprosessor.

Rå løk (liker godt rød) og hvitløk (om du ikke skal kysse noen som ikke har spist av salaten). Ta mengden etter smak. Du kan kutte opp mer og røre inn om du begynner litt forsiktig. Og dessuten kan du ta vårløk eller gressløk også eller i stedet.

Man kan bruke yndlingsdressingen sin
eller blande inn en pakke potetsalat som står i kjøleskapet og truer med å gå ut på dato,
eller en kan lage denne dressingen ( mengde pr person):
3 store ss pesto ( Landlord fra Rema er god og billig)
Ditto aioli ( eller rømme eller majones)
Litt vann. (...? Ok! Et par ss da!)
Sitronsaft, prøv med en ss.
Urtesalt, en kvart til en halv ts,
1/4 ts svart peppersaus.
(Jeg husker ikke hva den sausen heter, for Maren og jeg kjøpte en sammen på Meny og min del er i et glass det står "Kanel" på... )
Får du ikke tak i sånn saus, må du ta oppi noe annet med litt smak, f. eks litt sambal oelek, kanskje?

Jeg pleier å legge pastasalat midt på et rundt fat med små tomater ( sånne cherry- eller noe), oliven og f.eks eggebåter, kjøttboller eller annet en har lyst på rundt.
Grønn salat kan en ha i ei skål ved siden av. Kanskje en skal sette veggisene i den ene enden av bordet og sette den grønne skåla der og så kan en sette kjøttspiserne på andre enden med kjøttbollene...

Brød er greit til.

Velbekomme!

2 comments:

Syltegeek said...

Den var kjempegod! Og grov speltpasta er vinn.

tanteMy said...

Da jeg lagde den til Sara og Maren i går, ble den litt tam. Hadde glemt løk og hvitløk.
Aldri skynde seg for mye når man skal lage mat!