Monday, June 16, 2008

Peanøttsausens velsignelse

På oppfordring. Jeg har hørt at det finnes en tradisjonell peanøttsaus. Dette er ikke den, dette er noe jeg kasta sammen en dag jeg var sulten og ikke hadde noe spennende å ha på pastaen min.

Denne er kjapp. Den kan lages fra jeg legger pastaen i kokende vann til jeg heller den i dørslaget. Dessuten er det sunt fett og litt proteiner.


Du trenger:

- hvitløk, et par fedd, men du kan godt bruke mer. Denne tåler mye hvitløk.

- fersk basilikum, så mye som du synes du kan avse. 20 blader? Mer? Det kan sjelden bli for mye fersk basilikum.

- olje, en liten dæsj bare

- tomater, to-tre stykker

- peanøttsmør (ikke sånt med sukker av noe slag, gjerne grovt). Det går an å bruke hakka peanøtter også.

- litt salt

- litt pepper

- litt sitronsaft


Hakk hvitløk og basilikum, og varm det i olje. Det kan godt frese litt, men ha i tomatene (i hakka tilstand) og egentlig alt det andre også. La putre et par minutter, smak for å sjekke om du synes det trenger mer salt, pepper eller noe annet.

Gikk det like fort for deg som for meg?


Variasioner:
- de første gangene jeg lagde den var uten sitron. Det var godt det også, så om du ikke har sitron, ikke dropp å lage den. Den er bra likevel.

- fersk eller frossen spinat eller brennestle funker å kaste oppi det også. Det er sunt, og gjør ikke så mye av seg i denne typen saus.

No comments: