Thursday, May 31, 2007

Fiskesuppe for dummies

Dette er maten for de dagene da jeg ikke vet hva jeg skal spise til lunsj, ikke har rukket og handle og ikke vet hva jeg har lyst på.
Det er en "ja-mor-jeg-har-spist-både-spinat-og.-fisk-denne-uken-suppe", dessuten.Bare lag den , spis den og så har du spist og kan fortsette med Det Andre som gjorde at du ikke fikk laget og spist skikkelig lunsj. (Bare at det har du jo nettopp gjort ;-) Dvs for de fleste passer det best til middag, ikke alle jobber hjemmefra, som en kan kalle det.
Og hva sa Kamerat Blomst? "Det er jo akkurat den jeg pleier å lage bare at jeg bruker ..." husker ikke. Det var i hvert fall ikke fisk.

Ha alltid i fryseboksen minst en pakke Alaska Pollock (billigst) eller annen fisk som er i løse stykker. Likeså en pakke spinat fryst i biter.

Ha vann i en kjele, minst 2 dl til et menneske, og 1-2 biter fisk etter som hvor sulten du er. Tilsett spinat. Er du usikker, ta 100 gr. Er du sikker på hvor mye du vil ha, skal jeg ikke motargumentere.
La det små-koke eller trekke til fisken er gjennomkokt. Er du i tvil, bare la den trekke litt ekstra lenge til du er helt sikker, og så legger du merke til hvordan fiskekjøttet ser ut da, og husk det til siden. Del fisken litt med sleiva når den er tint.

På ett eller annet tidspunkt har du i fiske- eller grønnsakbuljong og litt basilikum (1 spisesje, noen vil ha mindre.). Hvitløk går an, og du kan godt ta et annet krydder enn basilikum.

Hell det i en tallerken og spis, med eller uten brød til. Ha litt smør på brødet eller hell en ss god olje i suppa om du ellers får i deg lite fett.


God olje er raps- eller jomfru-olivenolje.
Jeg bruker saltfri urtebuljong i boks (Herbamare) og salter med mitt yndlings-urtesalt Trocomare, som min datter er oppkalt etter.

Du kan putte oppi rester som kokt ris, potet eller pasta, skjære oppi en tomat som begynner å bli litt skrukkete i skinnet eller hva du nå finner på.

Men server ikke denne til folk som er fiske-gourmeter. Et sted går grensen.

4 comments:

Syltegeek said...

"som min datter er oppkalt etter"?

Ja, her kommer den grusomme sannheten for en dag...

tanteMy said...

Onkelen min pleide å si: "Er det ikke sant, så er det da innmari godt jugi!"

Kammerat_Blomst said...

Linser var det! Hvitløk, løk, spinat, røde linser og buljong. Pluss et dryss basilikum.

Putt i gryte og kok i ti minutter. Det er sånn jeg-er-dritsliten-etter-jobb-og-orker-ikke-lage-mat-men-vil-ikke-spise-junk-heller-mat

tanteMy said...

Først nå har jeg laget linsevarianten din, kamerat_blomst. Den ble skikkelig god. Og enda lettere å lage enn den fiskesuppevarianten.