Cookies 
Denne oppskriften har My brukt i 30 år.
Dvs den har levd, vet du, og forandret seg litt.
Vi brukte f. eks. ikke spelt i de glade søttiåra.
90 gr smør (jeg sa ikke margarin, nei….)
1 ¼ dl hvitt sukker
1 ¼ dl brunt sukker ( ikke sånn sunn demarara, men karamellisert, brunt sukker)
                                 Rør dette sammen. Ikke mas med å røre det hvitt.
Bruk gjerne foodprosessor, men ikke overarbeid deigen.
1 egg
½ ts vaniljepulver (eller 1 ss ekte vaniljesukker) 
(Hvor mye vanillin/ vanilje bruker du i året om du skal kunne hevde 
at ekte vanilje er dyrt?)
2 ½ dl siktet hvete eller spelt. (Du kan ta litt sammalt, særlig om du bruker spelt.)
½ dl havremjøl  (eller bare ta mer av det mjølet du har)
1 ts natron
1 ts salt  ( i hvert fall litt)
100gram hakket kokesjokolade. 
                                  Bland småtteriet inn i mjølet.  Bruker du foodprosessor, så ikke
                                  bruk kniv når du rører inn sjokoladen, da går småbitene med
                                  sjokolade i stykker.
Bland alt sammen. (Hell det gjerne ut på benken og bland med reine hender.)
                                 Sett med skje på plate m bakepapir.
De flyter mye ut, beregn nok plass.
                                 Stek på 180 gr ca 10 minutter.
                             Du må følge litt med dem til du vet hvordan din ovn oppfører seg. )
                                Hvis du fryser dem, så tiner de mens kaffen koker,
                            og så fristes man ikke til å småspise av dem….
                               Og så kan du bytte ut sjokolade med peanøtter (dropp salt i deigen).   
                           Til peanøtter kan du ta bare hvitt sukker, og så litt honning.
                   
                                   
 
 
No comments:
Post a Comment