Sunday, August 3, 2008

Varme dager

Kjære vene, jeg trenger noe kaldt å drikke! Og jeg er ikke en sånn som kan bare tylle i meg liter på liter med vann, sjøl om jeg ikke er tenåring lenger og følgelig har vett på å få i meg nok vann til ikke å bli dehydrert. Dessuten er jeg alt for glad i å spise søte ting til å bruke opp sukkerkvoten min på drikke.

Løsning (en av mange):

Peppermyntete

Den siste uka har det gått mye av dette: Kald te av peppermynte. Jeg bruker litt brennestle også, for jernets skyld - smaken gjør ikke så mye av seg sammen med en så dominerende smak som peppermynte. Dette er knallgodt, og det går gjerne en liter om dagen på varme dager.

Men det aller beste er å blande med like deler kullsyra vann. Dette er en overraskende frisk sommerdrikk som hjelper meg å få i meg nok væske.

4 comments:

The white crow said...

Er nom! Tenker meg at den er god blande med litt tequila og en dæsj lønnesirup også :P

The white crow said...

Du, unge mann, har et meget usunt forhold til lønnesirup. Og muligens også tequila.

tanteMy said...

Jeg som har den glede å dele kjøkken med Maren for tida kan bekrefte at dette er veldig godt.

Det går også an, for de uforbedrelige slikkmunner, å blande halv and half med ferdig utspedd rød saft. Det fikk jeg for første gang for mange år siden hos antroposofene i Järna.

Min egen variant på sommerdrikke: Et par skiver ingefærrot skrelles og skives og koker en 15 - 20 minutter i vann, gjerne med en nellikspiker. Bare en. Kanskje var det en halv liter vann? Uviktig, for du kan justere med å ha i mer vann etterpå. La den bli kald, ( og sil den gjerne)og tilsett appelsinjuice, tror jeg tok half and half, men prøv deg fram, isbiter og sånne grønne kakeblader. ( Dvs sitronmelisse eller andre urter man har på kaker og desserter.) Peppermynte er også greit. Eller ikkeno.

Jeg prøvde å tynne denne med kullsyrevann, det ble litt tynt, men om du ikke brukte for mye vann til å koke ut ingefæren i, fungerer det nok bedre.

Syltegeek said...

Mammas variant var også veldig god! Jeg har lyst til å prøve å lage den om det blir ordentlig varmt igjen.