400 gram små havregryn ( ta nå de biodynamiske fra Helios eller Saltå kvarn når du først tar deg bryet)
200 gram siktet spelt
50 gram sammalt spelt ( du kan bytte spelt med hvete og sammalt m hvit)
90 gr smeltet smør ( nei, ikke margarin. SMØR, sa jeg)
25g gr rapsolje
1-2 ts havsalt
2 ts hjortetakksalt
5 dl vann
Bland det tørre sammen, ha i det våte og bland alt. La det stå med lokk eller plast på seg en time eller litt mer. Kna den sammen og kjevle den ut til en tynn leiv på lett mjølstrødd benk.
(Ta deler av deigen om gangen, særlig om du ikke er et råskinn med kjevlet.)
Stikk ut runde kjeks med et vinglass eller lign, eller bare del hele leiven i ruter. Da slipper du kjevle så mange ganger.
Jeg er ikke vant til disse kjekke silikonmattene, men der kan du sikkert bare kjevle rett på uten å snu og dra alt over på stekeplata. Men pass på at du ikke skjærer i stykker matta når du deler opp leiven i ruter. I stedet for kjevle, kan du bruke ei rein tomflaske med rett syliderfasong, f.eks. ei tom vinflaske.
Stek på ca 190 grader til de er gjennomstekte. Tida avhenger av tykkelse og ovnen. "190 grader" kan i virkeligheten være svært forskjellig fra en ovn til en annen.
Du kan ha i urtesalt og litt reven, lagret ost ( pluss pizzakrydder? ), eller litt sukker, eller i hele tatt begynne å leke deg.
OÆÆÆÆH! Nå holdt jeg på å brenne den siste plata!
1 comment:
Å nam nam nam!
Post a Comment