Sunday, August 17, 2008

10 dager med heftig havregrøt - dag 1

Dag 1 - rosa som en paraplydrink

Jeg har herrebesøk. Ikke noen jeg har dratt med hjem fra byen (jeg er alt for prippen til sånne prosjekter), men noen som kjenner denne kjøkkenheltens prosjektorienterte natur og tendenser til eksperimentering på kjøkkenet. Jeg har altså ingen følelse av krise da jeg innser at jeg må lage frokost til ham. Det er en utfordring av akkurat passe størrelse: Jeg skal lage en havregrøt som er frokostgjester verdig, av det jeg tilfeldigvis har liggende i skapet.

I dag har jeg bare i alt jeg synes høres godt ut: Jeg koker vann, har i en neve frosne bringebær, noen tørka tranebær, noen rosiner. Havregryn til det blir grøtete. Og så solsikkekjerner og linfrø.

På toppen blir det litt soyamjølk og en bitteliten dæsj lønnesirup.

Det smaker nesten fantastisk. En nesten ikke-eksisterende klype salt ville ha gjort den fantastisk, det er jeg rimelig sikker på.


What makes a grøt?

Det er mange måter å lage havregrøt på. Vassgraut er grøt kokt på vann, i motsetning til grøt kokt på mjølk. Jeg lager oftest grøt på vann, men de som vil ha en tyngre frokost vil antakeligvis grøsse ved tanken. En annen variant er å ikke koke grøten, men heller helle kokende vann på og la den stå noen minutter under lokk. Det er mulig dette siste ikke teknisk sett er grøt, men det gjør samme nytta og det blir mye mindre oppvask.


Dette er dag 1 i prosjektet 10 dager med heftig havregrøt.

2 comments:

tanteMy said...

Og moderMy som spiser havregrøt med saltstrø og solsikkefrø på 13 av 14 dager, gleder seg til å følge med, men anser all denne ekspimenteringen som totalt bortkasta for egen del.

Men på den annen side: Man skal aldri være redd for å endre vaner. For 12 år siedn sluttet jeg plutselig med melk i teen og begynte å drikke den svart og mindre sterk ( strengest talt brun, da...). Og siden har det vært sånn.

Så kanskje jeg begynner å variere havregrøten jeg også? Hmf... kjennes noe utrygt ut, noe i nærheten av å skaffe seg en kjæreste...

Syltegeek said...

Hvem veit. Om du bare er lei det du spiser daglig en gang i måneden, er det likevel greit å ha noe i bakhånd for den ene dagen. :o)