Tuesday, August 19, 2008

10 dager med heftig havregrøt - dag 3

Dag 3 - konseptgrøten - tropisk havregrøt

Jeg innrømmer det - jeg er uinspirert, og jeg har ikke planlagt noe. Jeg har morrakåpe og en flekk på det ene brilleglasset, og jeg er virkelig ikke i frokosthumør. Jeg tar fram en haug ting fra skapet og setter det meste tilbake igjen. Det som står igjen er: Havregryna, en boks ananas, rivi kokosnøtt (ja, sånn som en har på toppen av sjokoladekake) og tørka aprikoser. Det ser ut som om jeg har funnet meg et konsept.

Tropisk er et sånt irriterende ord som kan bety nesten hva som helst. Litt som når det er snakk om etnisk mat, som ser ut til å bety "all mat som forbindes med en annen kultur enn vår". Tropisk er på samme måten. Frukt som vokser i tropene er tropisk, men assosiasjon funker like bra. Alt som har ananas og kokos sammen er definitivt tropisk. Her hadde det gjort seg med en kiwi, men en får jobbe med det en har.

Så jeg koker havregrøt på vann og safta fra ananasen og litt salt. Aprikosene og ananasen hakkes, og jeg tar en god porsjon kokos også. Plutselig er jeg litt usikker på om havre fortsatt er hovedingrediens, men jeg bestemmer meg for at det gjelds så lenge flest kalorier kommer derfra.

Den blir god, men ikke spennende. Jeg hadde forventa spennende, men ikke god. Det ble frokost på under ti minutter, den inneholder en av de berømte fem-om-dagen og er definitivt havregrøt sjøl med lånte fjær. Jeg testa den på min mor også, og hun syntes også den var god.


Nostalgi

Jeg var veldig glad i havregrøt da jeg var lita. Faren min pleide å synge en sang for meg om havregrøt. Jeg mistenker at den egentlig er et fornorsket dansk, men dette er sånn jeg husker den:
Alt er godt med havregrøt
vet enhver
alt er godt med havregrøt
vet enhver
men når den så er kald og sveden
da er det slutt på kjærligheten
det er da klart, det vet enhver

Dette er dag 3 i prosjektet 10 dager med heftig havregrøt.

2 comments:

tanteMy said...

Moderen fikk resten til lunsj. Og med tanke på våre ulike døgnrytner, betyr det at jeg strengt tatt ikke trengte å varme den....

Etter tips fra Maren tilsatte jeg litt mer salt og ørlitegrann sitronsaft. Dessuten en knivspiss kanel og kardemomme, fordi det er noe man har i sjokoladekaka tropisk aroma.
Godt? Ja,veldig.
Havregrøt?
Mjaa...
Frokostmat?
Never.

Syltegeek said...

Kan sikkert brukes som en veldig sunn dessert. :o)